Задържани са нападателите на Християн Пендиков, секретар на българския клуб Цар

...
Задържани са нападателите на Християн Пендиков, секретар на българския клуб Цар
Коментари Харесай

Задържани са нападателите на Пендиков

Задържани са нападателите на Християн Пендиков, секретар на българския клуб " Цар Борис III " в Охрид. Това заяви през днешния ден сбито министерството на вътрешните работи на Северна Македония. 

Полицейски чиновници от СВР Охрид през днешния ден 20.01.2023 година задържа С.К., С.К. и И.С. , всички от Охрид.  Арестите са били извъртшени в съгласуваност с ОДП Охрид за изясняване на случая на физическо нахлуване над Н.П. (21) от Охрид, обявено на 19.01.2023 г. 

След цялостно документиране на случая ще бъде подаден отчет до способената прокуратура в Охрид, се споделя в известието.
 Пребитият в Охрид Християн Пендиков евентуално ще бъде опериран във ВМА
Пребитият в Охрид Християн Пендиков евентуално ще бъде опериран във ВМА

Състоянието му е тежко, само че няма заплаха за живота му

Припомняме, че по-рано днес  Пендиков бe настанен в реанимацията на ВМА и е под непрестанно лекарско наблюдаване.

По-рано довечера той беше превозен от Република Северна Македония до София. Състоянието му е приблизително тежко, само че без заплаха за живота . Веднага откакто е признат във Военномедицинска академия, са му направени всички нужни проучвания и съвещания за уточняване на неговото положение. Медиците са установили голям брой пострадвания в региона на лицето и тялото, полифрагментна фрактура на долна челюст. Назначени са спомагателни високоспециализирани проучвания за уточняване на лечебния проект, оповестиха от Министерството на защитата.
 Демерджиев изиска среща с сътрудника си от РСМ след побоя в Охрид
Демерджиев изиска среща с сътрудника си от РСМ след побоя в Охрид

Християн Пендиков бе доведен за лекуване в България

Най-вероятно ще се наложи Пендиков да бъде опериран във ВМА, по думите на заместник-министъра на опазването на здравето Александър Златанов.

Междувременно страната ни е уведомила за случая интернационалните ни сътрудници, институциите на Европейски Съюз и полевата задача на ОССЕ в Скопие. В информацията до тях се подчертава върху сериозността на обстановката с правата на българите в Северна Македония и се показва упованието на България тези въпроси да не бъдат подценявани, а адресирани по подобаващ метод.

" Типично закононарушение от ненавист " - по този начин дефинира побоя над Пендиков министърът на външните работи Николай Милков, представен от националното радио.
 Прибираме си за лекуване у нас пребития в Охрид наш съотечественик Обновена
Прибираме си за лекуване у нас пребития в Охрид наш съотечественик

Румен Радев и Гълъб Донев излязоха с остри позиции за побоя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР